Sunday, October 27, 2013

Πόσο σημαντική είναι η μπομπονιέρα...


Πριν από πολλούς αιώνες σε μέρη όπως η Ιταλία και η Γαλλία οι άνθρωποι οι οποίοι παντρεύονταν, έστελναν στους επισκέπτες ένα μικρό δώρο που το αποκαλούσαν μπομπονιέρα.  Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή η μπομπονιέρα στην πραγματικότητα ήταν ένα κουτί που ήταν φτιαγμένο από κάτι σαν κρύσταλλο ή κάποια πολύτιμη πέτρα και στο εσωτερικό έβαζαν κάποια πράγματα που ήταν συνήθως φτιαγμένα από ζάχαρη.

Τούλινη Μπομπονιέρα από www.TypoLinea.com

Επομένως γιατί η μπομπονιέρα ήταν τόσο σημαντική; Λοιπόν επειδή εκείνη την εποχή ο γάμος θεωρείτο ότι έφερνε τύχη, η σκέψη ήταν ότι εάν η νύφη και ο γαμπρός θα έδιναν δώρα στους επισκέπτες, θα συμμετείχαν κατά κάποιο τρόπο στην τύχη τους. Τότε ο πιο κοινός τύπος  αυτών των δώρων, ήταν στην πραγματικότητα πέντε κομμάτια ζάχαρης με επικάλυψη αμυγδάλου.

Μπομπονιέρα με διακοσμητικά από Ευγενή Μέταλλα www.TypoLinea.com

Αυτά τα αμύγδαλα επρόκειτο να δώσουν καλή τύχη για πλούτο, ευτυχία, γονιμότητα, υγεία, καθώς και μεγάλη διάρκεια ζωής. Σε πολλούς γάμους αυτή η παράδοση διατηρείται ζωντανή ως μια από τις καλύτερες ιδέες για το σετ του γάμου. Σήμερα βέβαια υπάρχει μεγάλη ποικιλία από κουφέτα, που βρίσκονται σε όλα τα διαφορετικά είδη των χρωμάτων και γεύσεων.

1 comment:

  1. bdsm
    Hi fellas this is Tej (name changed) a 21 year old student from Hyderabad. This is my first story in ISS which is my guide booklet for sex. Your feedbacks are most welcomed and especially ladies.
    http://blueamberrose.com/

    ReplyDelete